دانلود آزمون دیداری حرکتی بندر گشتالت

وی نور و روانپزشک کودکان بود و در بیمارستانی در شهر نیویورک کودکان اوتیستیک را درمان می نمود (بندر ۹۸۹ ).

وی در طرح و تعبیه این آزمون از اصول روانشناسی گشتالت برای انتخاب اشکال و تعبیر و تفسیر تحریف های ایجاد شده ، استفاده می کند.

این تحریف ها در ترسیم اشکال آزمودنی در زمان اجرای آزمون دیده می شوند.

بر طبق اظهارت بندر، " فرآورده نهایی الگوی حرکتی دیداری است که اصلاحات و تغییرات را با ادغام مکانیسم های فردی که آن را تجربه کرده است، آشکار می کند ".

تفسیر و تعبیرهای جدید تر آزمون طرحهای بندر تاکید کمتری بر اصول روانشناسی گشتالت دارند و بیشتر بر تفاوت های سیستماتیک پاسخ به عنوان عملکرد آسیب مغزی یا آسیب شناسی روانی تاکید دارند.

آزمون طرح های دیداری - حرکتی بندر در تشخیص افتراقی اختلال های ادراکی و آسیب های اصلی مغز و نیز تشخیص انواع آسیب شناسی های روانی (مثل، اسکیزوفرنی، افسردگی) به کار گرفته می شود (بندر ۱۹۸۹).

این آزمون که در دهه هفتاد میلادی پس از آزمونهای و کسلر و رورشاخ، مقام سوم را از لحاظ بالینی دارا بود، امروزه هنوز هم به عنوان یکی از شش آزمون بالینی مهم به شمار می رود.

این آزمون در وهله نخست به عنوان ابزار غربالگری برای بررسی آسیب مغزی احتمالی از طریق سنجش توانایی های دیداری - ساختاری به کار می رود.

افزون بر این، در مورد کودکان برای ارزیابی آنها از نظر آمادگی ورود به مدرسه، پیش بینی پیشرفت تحصیلی، تشخیص دشواری های خواندن و یادگیری، ارزشیابی مشکلات هیجانی، مطالعه ناتوانی های رشدی و همچنین به عنوان آزمون هوش غیر کلامی به کار می رود.

در مورد نوجوانان و بزرگسالان، آزمون بندر برای تشخیص آسیب مغزی و به عنوان یک آزمون فرافکنی برای سنجش کارکردهای مختلف شخصیت مفید شناخته شده است.

تست بندر - گشتالت بیش از هر آزمون دیگری در زمینه های مختلف بالینی به کار رفته، از جمله آزمون هایی است که اطلاعات تشخیصی ارزشمندی در اختیار آزمون گر قرار میدهد (لاکس ۱۹۹۹ ).

تفسیر آزمون طرحهای بندر: انواع متفاوتی از روش های نمره گذاری و تفسیر آزمون طرح های بندر طراحی و ارائه شده است.

مثلا، اسپارینگ (۱۹۷۶)، لابرينتز، لینکین هو کر، و آرون (۱۹۷۶) فرمت های نمره گذاری چند گزینه ای را طراحی کرده اند.

معمول ترین روش نمره گذاری، روش الیزابت کوپتیز ۱۹۶۳) است که آنرا برای کودکان نمره گذاری نموده است.

نمونه دیگر روش پاسکال و ساتل ۱۹۵۱) برای بزرگسالان و روش فرافکنی شخصیت (انطباق) بوسیله هات ۱۹۶۰) است.

کنراد آزمون بندر را بر روی بیماران اسکیزوفرنی اجرا نمود و متوجه شد، که در ترسیم اشکال توسط بیماران اسکیزوفرن شدید و مزمن بیشتر چرخش و تحریف تصاویر بیشتر دیده می شود.

در روش انطباق هات از آزمون طرح های بندر به صورت آزمونی فرافکن استفاده می گردد و چنین فرض می شود که پاسخگو در فرآیند ترسیم، شرح و توضیح طرحهای خود نیازها یا تعارض های مهم را به تصویر می کشد.

روش انطباق هات دارای سه مرحله مجزا و متمایز است :

١. مرحله نسخه برداری در این مرحله به آزمودنی مجموعه استاندارد اشکال بندر نشان داده می شود و از وی خواسته می شود که آنها را بدون استفاده از ابزار خاصی کپی برداری کند.

۲. مرحله بسط - در این مرحله به آزمودنی طرح های ترسیم شده بوسیله خودش و اشکال اصلی آزمون داده می شود و از وی خواسته می شود، که طرح های ترسیم شده اش را به شیوه ای تغییر دهد، یا اصلاح کند که بهتر یا خوشایندتر به نظر برسند.

٣. مرحله ارتباطی - در این مرحله آزمودنی به هر دو طرحها یعنی، طرحهای کارت و طرح های ترسیم شده نگاه می کند و به آزمونگر می گوید که هر کدام از اشکال چه چیزی را به یاد او می آورند.

ارزیابی آزمون طرح های بندر آزمون طرحهای بندر مانند آزمون MMPI برای تشخیص انواع گسترده ای از اختلال ها مفید و سودمند می باشد.

مثلا، آزمون بندر الگوهای پاسخ مربوط به زبان پریشی حسی، بیماری آسیب مغزی، اسکیزوفرنیا، روان پریشی شیدایی - افسردگی، عقب ماندگی ذهنی و روان رنجوری را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.

تحقیقات جدید نشان داده است که آزمون طرحهای بندر در تشخیص افسردگی، حالت های اضطراب، انواع مسائل سازگاری و اختلال های یادگیری مفید می شد.

هم چنین آزمون طرحهای بندر با تاکید ادراکی- حسی آزمون برای تشخیص آسیب مغزی، و سایر بد کار کردهای عضوی مفید و سودمند می باشد.

مارلی (۱۹۸۲) شواهد و مدارکی را ارائه داده که نشان می دهد، آزمون طرحهای بندر می تواند برای تشخیص انواع آسیب های مغزی به کار رود و اطلاعات مفیدی را در زمینه پیش آگهی های انواع مختلف درمان ها ارائه دهد.

شواهد و مدارک، اعتبار آزمون طرح های بندر را در تشخیص افتراقی آسیب های غیر عضوی تایید نکرده است ، البته، شواهد و مدارک جدیدتر نشان می دهند که درجه تحریف در طرح های بندر در بیماران روان پریش به درجه آسیب شناسی آنها ارتباط دارد. های مبتنی بر آزمون طرحهای بندر آزمون طرحهای بندر مانند آزمون MMPI به عنوان یکی از روشها و فنون تشخیصی، آزمون منحصر به فردی نیست.

پایایی تشخیص وابسته به عوامل مختلفی چون سیستم خاص نمره گذاری، مهارت متخصص بالینی و نحوه استفاده از آن سیستم است.

آزمون طرحهای بندر مانند آزمون MMPI به عنوان یکی از روشها و فنون تشخیصی، آزمون منحصر به فردی نیست.

پایایی تشخیص های مبتنی بر آزمون طرحهای بندر وابسته به عوامل مختلفی چون سیستم خاص نمره گذاری، مهارت متخصص بالینی و نحوه استفاده از آن سیستم است.

پایایی و اعتبار تشخیص های آزمون طرحهای بندر وابسته به نوع شرایط و سطح ویژگی تشخیص است.

قدرت تشخیصی این آزمون در بیماران ضایعات مغزی بیشتر از بیماران اسکیزوفرنی است.

هم چنین قدرت آن در انجام تشخیص های خام مفید تر از تشخیص های اختصاصی ضایعات یا آسیب های مغزی است.

استراتژی اصلی مارواء سیستم های نمره گذاری بندر مشابه استراتژی مورد استفاده MMPI است.

سیستم های آزمون طرح های بندر با برخی از استثناها، نتیجه نظریه های طراحی شده آسیب شناسی روانی نیستند، بلکه تفاوت های سیستماتیک در پاسخ های آزمون به عنوان تابعی از نوع و شدت آسیب شناسی روانی در نظر گرفته می شوند.

اگر چه، آزمون طرحهای بندر یکی از پر کاربردترین آزمون های روانشناسی است، اما تعیین میزان سودمندی آزمون طرحهای بندر در تشخیص آسیب شناسی های عضوی و غیر عضوی مشکل است.

محققان در پژوهشی نشان دادند که ادراک بیماران اسکیزوفرنی از تصاویر آزمون بندر مشابه ادراک کودکان است، اگر چه لاکس ۱۹۹۹) اظهار نموده که تنها شباهتهای سطحی میان این بیماران و کودکان وجود دارد.

در تحقیق دیگری که بیماران روانی به صورت مختلط (همه انواع بیماران روانی با هم) مورد مطالعه قرار گرفتند، پس از بررسی و معاینه آنها نتایج بندر گشتالت با توجه به معیارهای هات نشان داد، میزان موفقیت آزمون برای تشخیص افسردگی، اسکیزوفرنی، و آسیب های مغزی به میزان قابل توجهی بالاتر از اختلالات دیگر است.


ما می توانیم جدیدترین و بهترین موضوعات پایان نامه و پروپوزال و مقاله را درباره مبحث بالا برایتان طراحی کنیم.

تماس با ما:

پیشنهاد موضوعات جدید پایان نامه روانشناسی و مشاوره و انجام حرفه ای پروپوزال :

  09011853901

satreaval12@gmail.com


گفتگوی مستقیم با ما در تلگرام

دانلود رایگان کتاب بانک موضوع پایان نامه و پروپوزال در کانال تلگرام


هزاران پروپوزال جدید اینجاست ... کلیک کنید